ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά το ελληνικό θεατρικό έργο στις Αθηναϊκές αίθουσες. Όλο και περισσότεροι θίασοι ανεβάζουν ελληνικά έργα. Σας παρουσιάζουμε πέντε εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους παραστάσεις που σίγουρα δε πρέπει να χάσετε.

 

ΩΝΑΣΗΣ – ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ


Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός “κοφτερού” μυαλού που “διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτό ήταν που τον χαρακτήριζε και που αποτέλεσε το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από ένα θίασο 25 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Σταμάτης Φασουλής

Δήμητρα Ματσούκα

Κατερίνα Παπουτσάκη

Μέμος Μπεγνής

Ευγενία Δημητροπούλου

Αγησίλαος Μικελάτος κ.α.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩhttps://www.viva.gr/tickets/theatre/pallas/onasis-ta-thelw-ola/

Δείτε το τρέιλερ

 

“Πλάι στο Νιαγάρα” για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Altera Pars


“Πλάι στο Νιαγάρα”  –  ένα ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ με έντονο άρωμα από τα  films  noir της δεκαετίας του 50.Η παράσταση πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα της UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ.  Το έργο είναι  εμπνευσμένο από το στο story του σεναρίου των Richard L. Breen και Walter Reisch της ταινίας του 1953 « Νιαγάρας ».

Υπόθεση:
Στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα, ένα νεαρό ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, ο Lee και η Destiny, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στις όχθες του Νιαγάρα προκειμένου να σώσουν το γάμο τους που περνά κρίση. Εκεί γνωρίζουν τον Adam, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διαμένουν. Σύντομα τα πράγματα και οι σχέσεις μεταξύ τους περιπλέκονται καθώς ο καθένας τους έχει κι από κάτι να κρύψει, σε ένα παιχνίδι για τρεις ,που μπορεί να έχει μόνο έναν νικητή. Μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές και αποκαλύψεις, διαδέχονται ο ένας τον άλλον στον τιμόνι , διεκδικώντας τη θέση του οδηγού, όμως αγνοώντας μέχρι την τελευταία στιγμή τις κινήσεις των υπολοίπων. Τίποτα και κανείς δεν είναι όπως φαίνεται. Όπως και κανείς δεν έχει αγνές προθέσεις σ’ αυτόν τον άνισο αγώνα επιβολής. Τρεις χαρακτήρες γρίφοι σε ένα mind game .Ποιος θα είναι τελικά εκείνος που θα πετύχει το σκοπό του; Και τελικά ποιος ήταν ο σκοπός του από την αρχή;Το παζλ της αλήθειας και του ψέμα τος φτιάχνεται με τα ίδια υλικά.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Σταύρος Κανελλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Αγγέλκου – Νίκη Λειβαδάρη *
Σκηνικα -κοστούμια: Μάρα Βαλφοπούλου
Βοηθός παραγωγής: Πέρσα Κατσανούλη
Παραγωγή: Αίθουσα Καλλιτέχνη
Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Κανελλίδης , Άννα Ίρις , Σάββας Πογιατζής

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩhttps://www.viva.gr/tickets/theater/altera-pars/plai-sto-niagara/

Δειτε το τρέιλερ

«Μεθυσμένη Πολιτεία» στο Θέατρο Αλκυονίς

Το λογοτεχνικό έργο του Σωτήρη Πατατζή «Μεθυσμένη Πολιτεία» μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή «Αλκυονίς» από τις Θεατρικές Σκηνές σε διασκευή Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Μεσσήνης, καταφθάνει ένας περιπλανώμενος θίασος που αποτελείται από ανθρώπους λίγο ή πολύ αποτυχημένους.

Ανάμεσά τους είναι και μια νέα, πολύ ωραία γυναίκα, που γρήγορα αναστατώνει όλους τους ανθρώπους της μικρής εκείνης πολιτείας, φουντώνει τα πάθη, ξυπνάει χίλιες δυο απωθημένες επιθυμίες, ζωντανεύει τα όνειρα και, γενικά, δίνει σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν καλά τον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν τη φθορά τους, τη μοναξιά τους και τη λαχτάρα τους για μια ζωή καλύτερη.

Όλα αυτά, δοσμένα άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με πικρό σαρκασμό και άλλοτε με διάθεση ποιητική κι ονειρική, κάνουν πραγματικά τη «Μεθυσμένη Πολιτεία» ένα από τα ωραιότερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ για την καθημερινή ζωή μιας μικρής πολιτείας.

Διασκευή: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Δημήτρης Ήμελλος

Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Κατερίνα Μισιχρόνη

Αλεξάνδρα Παντελάκη

Νίκος Αλεξίου

Βαγγέλης Ψωμάς

Ερατώ Πίσση

Παναγιώτης Κατσώλης

Ερρίκος Μηλιάρης

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩhttps://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-alkyonis-methismeni-politeia/

“Μετά το Βυσσινόκηπο” Ένας δραματικός μονόλογος από τον Βασίλη Μυριανθόπουλο στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό

Στους ρόλους της Ανθής και της Λιουμπόβ η Γωγώ Μπρέμπου

Μια συνάντηση επί σκηνής όλων των γυναικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Τι ενώνει την Ανθή με την Λιουμπόβ;

Μετά τον βυσσινόκηπο, η Ανθή Χαλκίδη και η Λιουμπόβ Αντρέϊεβνα έφυγαν.

Η Ανθή με τα παιδιά της και η Λιουμπόβ με τα μπαούλα της.

Μια καθημερινή γυναίκα και μία εμβληματική ηρωίδα στους παράλληλους δρόμους τους, μετά τον βυσσινόκηπο που έχασαν.

Πώς διαχειρίζεται μια μάνα την απώλεια των παιδιών της;

Πώς διαχειρίζεται μια γυναίκα την απώλεια του έρωτα της;

Η Ανθή συναντά την Λιουμπόβ στο ταξίδι της, μετά τον βυσσινόκηπο.

Μία ηθοποιός, η Άννα (Γωγώ Μπρέμπου), που ερμηνεύει την Λιουμπόβ Αντρέϊεβνα του “Βυσσινόκηπου”, ένα βράδυ μετά από παράστασή της, συνδέει την ιστορία της ηρωίδας με μιας πραγματικής γυναίκας, της Ανθής, που και εκείνη ξεριζώθηκε από τον “βυσσινόκηπό” της, κάποια ιστορική στιγμή.

Μιλώντας για τη φρίκη των πολέμων, τη σημασία του να αποκτά κάποιος ρίζες, τη θέληση για επιβίωση και τη δύναμη της αγάπης, οι γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, φαίνεται να είναι πρωταγωνίστριες σε αυτόν το μονόλογο.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny McLelan

Φωτισμοί – Video: Αργύρης Θέος

Μουσική: Κωνσταντίνος Κωτούλας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Λαντζουράκη

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος

Μαλλιά: Γιώργος Δουδέσης

Ερμηνεύει η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου

Αγορά εισιτηρίων εδώhttps://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-gloria-mikro/meta-ton-bisinokipo/

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης της Νάνσης Τουμπακάρη για τρίτη χρονιά στο Μικρό Άνεσις!

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, μετά από μια πανηγυρική διετία στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο από την επίσημη κριτική, όσο και, κυρίως, από τους συναδέλφους του και μετά από τις συγκινητικές παραστάσεις στη Σύρο, τη γενέτειρα του Μάρκου και τον Πειραιά, τον τόπο που λάτρεψε και τον λάτρεψε, παρουσιάζει το συγκλονιστικό  μονολόγο «ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ» για 3ο χρόνο στο νέο Μικρό Ανεσις, κάθε Παρασκευή,Σάββατο & Κυριακή.

Tο έργο της Νάνσης Τουμπακάρη βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ, είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πολέμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο…

Κείμενο : Νάνση Τουμπακάρη

Σκηνοθεσία:ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ερμηνεύει ο ηθοποιός ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αγορά εισιτηρίων εδώhttps://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis-mikri-skini/egw-o-markos-vamvakaris/