Το έργο διαδραματίζεται στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και στη σκιά της ανόδου του ναζισμού. Ολα τα πρόσωπα του έργου ζουν μέσα σε ένα υπόγειο καμπαρέ και εμείς παρακολουθούμε τις ζωές τους: κάθε προσωπική ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμβάντα εκείνης της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής βρίσκεται η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλι Μπόουλς η οποία εμπλέκεται συναισθηματικά με έναν αμερικανό συγγραφέα. Σε ένα παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός μεσόκοπου ζευγαριού, όπου ο σύζυγος είναι εβραίος μανάβης. Καταλυτικός είναι ο ρόλος του Κομπέρ, που με το καυστικό του σχόλιο κρίνει τους πάντες και τα πάντα, λειτουργεί ως «τρίτο μάτι» και παράλληλα σηματοδοτεί την παρακμή της Βαϊμάρης.
Η πρώτη φορά που το καμπαρέ παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ήταν στο θέατρο Καλουτά από την Μάρθα Καραγιάννη το 1972. Ήταν η πρώτη της θιασαρχική δουλειά και είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η πρώτη φορά που ανέβηκε ξένο μιούζικαλ στην Αθήνα. Μια παράσταση που την αναγνώρισαν οι κριτικοί αλλά δεν είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Η Μάρθα Καραγιάννη έχασε όλες τις οικονομίες της αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ. Είχε στο πλάι της τον σκηνοθέτη Αλέξη Σολωμό, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Κώστα Πρέκα, και την Κατερίνα Γιουλάκη.
Το έργο έγινε γνωστό στην Ελλάδα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν το ανέβασε στο θερινό θέατρο Αλίκη το καλοκαίρι του 1978. Ηταν τόσο μεγάλη η απήχηση στον κόσμο που συνεχίστηκε και την επόμενη χειμερινή σαιζόν στο θέατρο Αλίκη της οδού Αμερικής. Μάλιστα παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία και στο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης.
Οι κριτικές έγραψαν ότι η Αλίκη άρπαξε τον ρόλο της Σάλλυ Μπόουλς και τον έκανε δικό της.Όλοι μιλούν για την εκθαμβωτική σκηνική της παρουσία. Τη σκηνοθεσία είχε υπογράψει ο Δημήτρης Ποταμίτης ,τις χορογραφίες ο Χάρης Μανταφούνης ενώ η μετάφραση ήταν του Μάριου Πλωρίτη. Από το ανέβασμα αυτό ξεχώρισε ο Δάνης Κατρανίδης στον ρόλο του Κομπέρ. Στην παράσταση πρωταγωνιστούσαν επίσης ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Νίκος Γαλανός και η Δέσπω Διαμαντίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής Δέσπω είχε παίξει και στο Μπρόντγουει την Φροιλάιν Σνάιντερ το 1968.
Να σημειώσουμε ότι την μεγάλη αυτή επιτυχία η Αλίκη επιχείρησε να μεταφέρει στον κινηματογράφο με τον τίτλο ‘Το κορίτσι του καμπαρέ’. Η ταινία μένει στα κουτιά προφανώς λόγο δικαιωμάτων και βγαίνει με πολλές παρεμβάσεις το 1981 με τον τίτλο ‘Κατάσκοπος Νέλη’.
Το καμπαρέ παρουσιάστηκε για τρίτη φορά το 2003 στο θέατρο Βεάκη με την Εβελίνα Παπούλια σε μια πιο ρόκ εκδοχή. Η σκηνοθεσία ήταν του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και στον ρόλο του Κομπέρ ο Άκης Σακελλαρίου. Ήταν μια interactive παραγωγή που θύμιζε περισσότερο ροκ συναυλία παρά παράσταση για αυτό και συνεχίσε την επόμενη σεζόν στο «Club 22».
Ο Κωνσταντίνος Ρηγός δίνει μια νέα πιο γκόθικ αισθητική εκδοχή στο μιούζικαλ. Το προσεκτικά επιλεγμένο καστ ηθοποιών και τραγουδιστών, κάνει την υπερπαραγωγή του Καμπαρέ να ξεχωρίσει.Σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος, μετάφραση Ερι Κύργια, απόδοση στίχων Νίκος Μωραΐτης, φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης. Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης (Κομπέρ), Μαρία Ναυπλιώτου (Σάλι Μπόουλς), Τάνια Τσανακλίδου (Φροϊλάιν Σνάιντερ), Μιχάλης Μητρούσης (Χερ Σουλτζ), Παναγιώτης Μπουγιούρης (Ερνστ Λούντβιχ), Γιώργος Νανούρης (Κλίφορντ Μπράντσο), Νάντια Μπουλέ (Φροϊλάιν Κοστ).
Φέτος τη σκηνοθεσία του μιούζικαλ που θα ανέβει στο «Παλλάς» από τις Θεατρικές Σκηνές ανέλαβε ο Σωτήρης Χατζάκης .Ως Σάλι Μπόουλς θα δούμε τη δημοφιλή τραγουδίστρια Τάμτα ενώ στο ρόλο του κομπέρ τον Τάκη Ζαχαράτο.Το κάστ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η πρεμιέρα αναμένεται στις αρχές του 2018.